ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου και καθιερώθηκε να γιορτάζεται η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας με στόχους:

την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών /-τριών για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον, την αναγνώριση και το σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων από τους/τις μαθητές/-τριες μέσω της ενεργούς προάσπισής τους, την εμπλοκή των μαθητών /-τριών σε δραστηριότητες ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών φιλοζωίας.

Η διευθύντρια Διαμαντοπούλου Μαρία με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης, τη βοήθεια της εκπαιδευτικού κυρίας Καραμούσα Τζένης και της εκπαιδευτικού Παράλληλης Στήριξης κυρίας Μοσχοπούλου Γεωργίας, καθώς και τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης και της εκπαιδευτικού Κουικόγλου Άννας, επέλεξαν να εκφραστούν γι αυτή την ημέρα με το δικό τους τρόπο. Φορώντα μάσκες λιονταριών, γατούλας, ποντικού, σκύλου, αλεπούς, δρυοκολάπτη, και άλλων ζώων, δημιούργησαν ένα θεατρικό δρώμενο, είπαν ποιήματα, κυνήγησαν στο δάσος, χάθηκαν στις σπηλιές, πέρασαν ποτάμια, σκαρφάλωσαν βουνά, χόρεψαν με την αντίστοιχη μουσική που πρόθυμα συντόνισε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κύριος Σαββίδης Αδαμάντιος.

Όλη η σχολική οικογένεια ενθουσιάστηκε, χάρηκε και συμμετείχε δείχνοντας την αγάπη της με το χειροκρότημα και τα χαμόγελα που γέμισαν την αυλή του σχολείου. Διασκεδάσαμε όλοι παρέα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *